Tuesday, September 26, 2017

បៀបធ្វើញាំ​សាច់ជ្រូក​បីជាន់​ជាមួយ​បង្គា


+ គ្រឿងផ្សំ៖
  • - សាច់ជ្រូក​បីជាន់ ២០០ក្រាម​ស្ងោរឆ្អិន​ហាន់​ចំណិត​ស្តើងៗល្មម​
  • - បង្គា ២០០​ក្រាម​ស្ងោរឆ្អិន បេះជាដុំៗ​តូចល្មម
  • - ស្ពៃក្តោប ១០០ក្រាមចិត​សរសៃ​ល្អិតៗ
  • - សណ្តែកបណ្តុះ ១០០ក្រាម
  • - ត្រសក់ ២ផ្លែចិតស្តើងៗ
  • - ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
  • - សណ្តែកដីលីង ២ស្លាបព្រាបាយ (បុក)
  • - ម្ទេសប្លោកទុំ ១ផ្លែតូចចិត​ចំណិត​ស្តើងៗ
  • - ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
  • - ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • - ប៊ីចេង ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • - អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • - ទឹកខ្មេះ ២ស្លាបព្រាបាយ​ ឬបន្ថែម​បន្ថយ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត
+ វិធីធ្វើ៖
១. មុន​ដំ​បូង​យក​ចានគោម​​មួយ​មក​​ដាក់​លាយគ្រឿង​ផ្សំ​ចូល​​ ស្ករស, ទឹកត្រី, ទឹកខ្មោះ, ប៊ីចេង, អំបិល, ខ្ទឹមស និងដាក់​ទឹក​ឆ្អិននៅ​ក្តៅចូល​បន្តិច រួចកូរឱ្យ​រលាយ​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។
២. បន្ទាប់​មក​យក​ចាន​គោមធំ​មួយ​ដាក់​​ស្ពៃ​ក្តោប, ត្រសក់, ម្ទេ​ស, បង្គា,សាច់ជ្រូកចូល ជាមួយ​គ្រឿង​ផ្សំ​ដែល​លាយ​​ទុក​ក្នុង​​ចាន​គោម​ ​ដាក់​ស្មាន​មើល​សិន​ រួច​ភ្លក់​ថែម​តាម​ចំ​ណូល​ចិត្ត។
៣. បន្ទាប់​មក​ទៀត​​ដាក់​សណ្តែក​ដី​លីង​ចូល​ ១ស្លាបព្រាបាយ ច្របល់​ចូល​គ្នា​ រួច​ហើយ​ពេល​ដែល​ដួស​ញ៉ាំ​រោយ​សណ្តែក​ដី​លីង​ពីលើ​​បន្ថែម​ទៀត​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments:

Post a Comment