Tuesday, September 26, 2017

របៀបធ្វើជ្រក់ល្ហុងរស់ជាតិឆ្ងាញ់

គ្រឿងផ្សំ៖
  • - ​ល្ហុង​ ៣០០ក្រាម ឈូសជាសសៃ
  • - ត្រសក់ ២-៣ផ្លែចិតជាចង្វាមូល
  • - ការ៉ុត ១មើមឈូសជាសសៃ
  • - ខ្ញី ១ដុំ​ចិតជាបន្ទះ​ស្តើង
  • - ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំធំចិតជាបន្ទះ​ស្តើង
  • - អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
  • - ទឹកខ្មេះ ៣-៥ស្លាបព្រាបាយ
  • - ខ្ទឹមស ៥កំពឹសចិញ្រ្ចាំ
  • -​ ស្ករស ៣ស្លាបព្រាបាយ
  • - ម្សៅស៊ុបមាន់ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
១. មុន​ដំបូង​យក​ល្ហុង​ ការ៉ុត និងអំបិល (ទុកបន្តិច) មក​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ រួច​ទុក៥នាទី។
២. ៥នាទី​ក្រោយ​មក​យក​វា​មក​លាងទឹក រួច​ហើយ​ពូត​ឱ្យ​អស់​ទឹក។
៣. បន្ទាប់​មក​យក​វា​មក​លាយ​ជា​មួយ​ ខ្ញី, ត្រសក់, ខ្ទឹមក្រហម, ខ្ទឹមស, ស្ករស, ម្សៅស៊ុបមាន់ និង​អំបិល​ដែល​នៅ​សល់​ រួច​ហើយ​ច្របល់​ចូល​គ្នា។
៤. បន្ទាប់​មក​ទៀត​ដាក់​ទឹក​ខ្មេះចូល​រួច​​​ច្របល់​ម្តង​ទៀតឱ្យ​បាន​សព្វ​រួច​ភ្លក់​មើល បើរស្ទើរ​រស់ជាតិ​ណាមួយ​អាច​​បន្ថែម​​តាម​តា​ចូល​ចិត្ត​៕

No comments:

Post a Comment