Tuesday, September 26, 2017

របៀបធ្វើញាំមីគ្រឿងសមុទ្រ

+ គ្រឿងផ្សំ៖
  • - មី ១កញ្ចប់ (រសជាតិតុងយ៉ាំ)
  • - ម្ទេស តាម​ចំណូល​ចិត្តហាន់​តូចៗ
  • - ​ខ្ទឹមស ៣កំពឹសហាន់តូចៗ
  • - ខ្ទឹម​ក្រហម ១ដុំ​ហាន់បន្ទះតូចៗ
  • -​ ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • - ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
  • - ទឹក្រូច​ឆ្មា ២ស្លាបព្រាបាយ
  • - គ្រឿងសមុទ្រ ឬសាច់ដាក់​តាម​ចំណូល​ចិត្ត
  • - សណ្តែកដីលីងបុក ១ស្លាបព្រាបាយ
  • - ជីគ្រប់​មុខ ដាក់​តាម​ចំណូល​ចិត្ត
  • - សាលាដ ​១គុម្ពតូច​ រៀប​ដាក់​ចំហៀង​ចាន
+ វិធីធ្វើ៖
១. មុន​ដំបូង​យក​គ្រឿង​សមុទ្រ​​មក​ដាក់​ស្ងោរ​ឱ្យ​ឆ្អិន​រួច​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។
២. យក​មីទៅ​​ដាក់​ស្រុះឱ្យ​ឆ្អិន​ រួច​ហើយ​ស្រង់​ទុក​សិន។
៣. លាយ​គ្រឿងផ្សំ​ចូល​ក្នុងចាន​​​មាន ខ្ទឹមស,​ ម្ទេស, គ្រឿងមី, ស្ករ, ទឹកត្រី និង​ទឹកក្រូច​ឆ្មាកូរ​ចូល​គ្នា​ឱ្យ​សព្វ។
៤. បន្ទាប់​មក​យក​ខ្ទឹម​ក្រហម និង​គ្រឿង​សមុទ្រ​ដែល​ឆ្អិន​ដាក់​ចូល​កូរ​ចូល​គ្នា​រួច​ភ្លក់​មើល​ថែម​ថយ​តាម​​ដែលចូល​ចិត្ត។
៥. យក​មី​ដែល​បាន​ស្រុះ​​រួច​ ជា​មួយ​នឹង​ជី​ដាក់​ចូល​ច្របល់​ចូល​គ្នា។
៦. ​បន្ទាប់​ពី​ច្របល់​ចូល​គ្នា​រួច​យក​វា​មក​ដាក់​ក្នុង​ចាន​សាលាដ រួច​យក​សណ្តែក​ដី​លីង​រោយ​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments:

Post a Comment