Tuesday, September 26, 2017

របៀបធ្វើបុកត្រីឆ្អើរ​អំពិលទុំ

គ្រឿងផ្សំ៖
  • - ត្រីឆ្អើរ
  • - ខ្ទឹមស
  • - ខ្ទឹមក្រហម
  • - ម្ទេសទុំ
  • - ប្រហុក
  • - អំពិលទុំ
  • - ស្ករត្នោត
  • - ខ្លាញ់ជ្រូក
របៀបធ្វើ៖
១. កំដៅត្រីឆ្អើរឱ្យ​ស្រួយ ហើយ​បុក​ឱ្យម៉ត់ ចំនួន​កន្លះ​ចានចង្កឹះ។
២. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស ៥ក្លែប ខ្ទឹមក្រហម ៥ក្លែប លីង​ជាមួយ​ខ្លាញ់​ឱ្យ​ឈ្ងុយ។
៣. ដាក់ស្ករត្នោត ១ស្លាប​ព្រាបាយ  ហើយ​លីងឱ្យ​ឈ្ងុយ។
៤. ដាក់ប្រហុក​ ១ស្លាបព្រាបាយ ចូល លីងឱ្យ​ឈ្ងុយ រួចបន្ថយភ្លើង។
៥. ដាក់អំពិលទុំកន្លះស្លាបព្រាចូល តែកុំ​ឱ្យ​ច្រើនពេក ប្រយ័ត្ន​ជូរជ្រុល។ បើស្ងួត​ពេក​ចាក់ទឹក​បន្តិច​ចូល​បន្តិច ហើយ​កូរឱ្យ​ពុះសព្វ ចូល​ជាតិគ្នា​ទើបលើក​ចុះពីភ្លើង។
៦. ចាក់ត្រីឆ្អើរចូល​កូរឱ្យ​សព្វ ហើយ ភ្លក្ស​កែកុន​រសជាតិ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត។
៧. បើចង់​ឆ្ងាញ់​អាច​លីងម្ទេស ៤-៥គ្រាប់ ដាក់ទាំង​មូលក៏​បាន​ហាន់ល្អិតៗ ដាក់​ជាមួយ​ក៏បាន​តាម​ចំណូលចិត្ត។
៩. អន្លក់បន្លែ តាម​ចំណូល​ចិត្ត មាន​ត្រសក់ ត្រប់ ត្រកួនខ្ចី ពពាយខ្ចី ស្លឹកខ្ទឹម ជីរ សណ្តែកគួរ ជាដើម៕

No comments:

Post a Comment