Tuesday, September 26, 2017

របៀបធ្វើជ្រូកជាប់ជុច

គ្រឿងផ្សំ៖
  • - ត្រឡាច ១ ចៀរយកបណ្តូលចេញ
  • - សាច់ជ្រូក បីខាំ
  • - ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ហាន់ល្អិតៗ ១ស្លាបព្រា
  • - ស្លឹកខ្ទឹម បួនដើម
  • - ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • - ពងមាន់១
  • - ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • - អំបិល ចុងស្លាព្រា
  • - ម្សៅស៊ុបមីគៀវ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • - ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • - ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
របៀបធ្វើ៖
១. លាយសាច់ជ្រូក​ជាមួយ អំបិល, ខ្ទឹមស, ស្លឹកខ្ទឹម, ពងមាន់, ម្សៅឆា, ម្រេច, ស្ករ ទាំងអស់ចូលគ្នា។
២. ញាត់ចូលក្នុង​ត្រឡាច ដែល​កាត់កង់ ចោះ​បណ្តូល​ចោល។
៣. ដាំទឹកឱ្យ​ពុះ រួច​បង់ត្រឡាច​ញាត់ ចូល រួចរំងាស់​ទាល់​តែផុយ​សាច់​ត្រឡាច។
៤. ភ្លក់និង​ថែមថយ សាបប្រៃ តាមចំណួលចិត្ត។
៥. បើចង់ឱ្យ​មាន​រសជាតិ​ប្លែក សូមបង់​បង្គាក្រៀម ចូលក្នុង​ទឹកស្ងោរ ពេលដាំពុះ មុននឹង​ដាក់​ត្រឡាច​ចូល។ បើដាក់​បង្គា​ស្រស់ សូម​ដាក់ ពេល​មុនលើក​ស្ងោរចុះពីចង្រ្កាន៕

No comments:

Post a Comment