Tuesday, September 26, 2017

របៀបធ្វើបង្អែម​អាម៉ុកខ្នុរ

+ គ្រឿងផ្សំ៖
  • - សាច់ខ្នុរ ១ចាន​ចិតជា​ចំណិត
  • - ខ្ទិះដូង ២០០មីលីលីត្រ
  • - ស៊ុត ១០គ្រាប់​
  • -​ អំបិល ចុង​ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • - ស្ករស ១៥០ក្រាម
  • - គ្រាប់ខ្នុរ កន្លះចាន​ យក​សំបក​ចេញ​ចិត​ស្តើងៗ
  •  - ស្លឹក​ចេក កាច់បត់​ដូច​ក្នុង​រូប​ ឬក៍​ដាក់​ក្នុង​កូន​ចាន​ក៍បាន
  • - ខ្ទិះដូង ៣០០ មីលីលីត្រ, ម្សៅអង្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិល​បន្តិច, ស្ករស កន្លះ​ស្លាបព្រាកាហ្វេ លាយ​ចូលគ្នា​ទុកដាក់​ពីលើ
+ វិធីធ្វើ៖
១. មុន​ដំ​បូង​យក​ស៊ុត​មក​គោះ​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ចាន​រួច​វា​យ​ឱ្យ​បែក​។
២. យក​អំបិល, ស្ករស និងខ្ទិះ​ដូង​ដាក់​ចូល​រួច​ហើយ​កូរ​វា​ឱ្យ​រលាយ​ចូល​គ្នាបាន​សព្វ​ល្អ​​(ត្រូវ​ចំ​ណាយ​ពេល​យូរ​បន្តិច​បើមិន​មាន​ម៉ាស៊ីន)។
៣. បន្ទាប់​មក​យក​គ្រាប់​ខ្នុរ​ និងសាច់​ខ្នុរ​ដាក់​លាយ​​កូរចូ​ល​ជា​មួយ​គ្នា​ដែរ​។
៤. បន្ទាប់​ពី​លាយ​រួច​រាល់​ហើយ​យក​វា​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ស្លឹក​ចេក​ដែល​កាច់​បត់​រួច​​ ឬ​ក៍​ក្នុង​កូន​ចាន​ក៍បាន ប៉ុន្តែកុំ​ឱ្យ​ពេញ​ដាក់​តែ​កន្លះ​បាន​ហើយ​។
៥. បន្ទាប់​ពី​ដាក់​ក្នុង​ស្លឹក​ចេក​ ឬ​ក៍​កូន​ចាន​រួច​ហើយ​យក​វា​ទៅ​ដាក់​ចំហុយ​ ៣ ទៅ​ ៤​នាទី​។
៦. យក​ខ្ទិះ​ដូង​ដែល​លាយ​ទុក​មក​ដាក់​ពី​លើ​ ១​ស្លាបព្រា​បាយ ម្តង​មួយៗរហូត​ទាល់​តែអស់ បន្ទាប់​មកទុក​៥​នា​ទី​​ទៀត​​ឆ្អិន​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments:

Post a Comment